Ontruimingsplan

Volgens het Bouwbesluit, de Arbowet en het Arbobesluit bent u in veel gevallen verplicht een ontruimingsplan te hebben voor uw bedrijf. Dit is onder andere afhankelijk of u door het Bouwbesluit verplicht gesteld wordt om een brandmeldinstallatie en ook ontruimingsinstallatie te hebben. Hebt u geen ontruimingsplan wanneer dit wel verplicht is, dan bent u in overtreding en kunnen er boetes opgelegd worden. Ook kan het gevolgen hebben voor uw omgevingsvergunning.

Daarnaast is een ontruimingsplan verplicht gesteld wanneer ook een ontruimingsinstallatie aanwezig is. Bij de meeste calamiteiten heeft u slechts enkele minuten om te beginnen met ontruimen. Komt u later of ongeorganiseerd in actie, dan zijn de materiële- en gezondheidsschade soms niet te overzien. U bent als werkgever hiervoor verantwoordelijk. Het is dus belangrijk dat u vooraf weet wat u moet doen. A&D kan op dit gebied u een zorg uit handen nemen.

A&D kan voor u deze plannen volgens de laatste wet- en regelgeving uitvoeren. Wij werken hiervoor volgens de:

  • NEN 8112, de Nederlandse Eenheids Norm voor de bedrijfsnoodorganisatie (BNO) van bedrijven/organisaties;
  • NEN 1414, de Nederlandse Eenheids Norm voor ontruimingsplattegronden.

In overleg met u zal één van onze medewerkers op maat de plannen inclusief CAD tekenwerk voor u uitvoeren. De plannen zullen specifiek volgens uw bedrijfssituatie worden opgemaakt.