A&D Nieuws

Op deze pagina vindt u diverse artikelen die door de medewerkers van A&D Totaal geschreven zijn. Dit kunnen interessante ontwikkelingen zijn voor uw branche, maar het kunnen ook leuke anekdotes zijn over een recente gebeurtenis. Houd deze pagina dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

« Terug naar overzicht

Reanimatie in coronatijd

06-11-2020

Ga je nu wel of niet het slachtoffer beademen?

De reanimatie is een vaardigheid waarmee een hulpverlener het leven kan redden van een ander. Een reanimatie bestaat enerzijds uit het geven van borstcompressies en anderzijds uit het beademen van het slachtoffer. In deze tijd waar het covid-19 virus onder ons is, is de reanimatie dan ook een beladen onderwerp. Ga je nu wel of niet het slachtoffer beademen?

Ten eerste staat jouw eigen veiligheid altijd voorop. Vertrouw je het dus niet als hulpverlener en vermoed je dat de persoon mogelijk het covid-19 virus heeft, dan hoef je geen beademingen toe te passen. Maar het mag wel! Als hulpverlener heb je overigens altijd de keuze om alleen borstcompressies toe te passen wanneer beademen niet goed mogelijk is.

Kortom: beademen mag ook in deze tijd met het covid-19 virus. Vooral bij kinderen en naasten is het advies om de beademing ‘gewoon’ toe te passen. Van kinderen is bekend dat zij minder vatbaar zijn voor het covid-19 virus en van naasten weet je over het algemeen wel of deze (mogelijk) het covid-19 virus hebben. Wanneer je het niet vertrouwt, dan kun je afzien van het geven van beademingen. Bekijk ook onze onderstaande video waarin we enkele tips geven wanneer je met een slachtoffer te maken hebt die mogelijk het covid-19 virus heeft.

Bij A&D Totaal verzorgen we een aantal veiligheidstrainingen, waarbij het onderdeel reanimatie aan bod komt. Wanneer je meer wilt leren over de reanimatie of levensreddende eerste hulp, volg dan één van onze e-learning modules of volg een praktijktraining!

Volg ons op één van onze kanalen, om onze maandelijkse video's te bekijken met handige tips!

Instagram A&D TotaalFacebook A&D Totaal LinkedIn A&D Totaal YouTube A&D Totaal Vimeo A&D Totaal