Benieuwd naar de mogelijkheden?

Interesse?

Media (content)

Het ontwikkelen van de content is één van de stappen in het maken van een e-learning module (zie hier ons volledige dienstenaanbod: e-learning op maat). De content is namelijk het gedeelte van de e-learningmodule wat de cursist ziet of hoort. Het wordt onderschat hoe belangrijk een goede didactische voorbereiding is. A&D Totaal heeft een eigen mediaproductiebedrijf (Orange Eagle Media Productions) waarbij onderwijs en mediaproductie samenkomen. Zodoende worden kennis, inzicht en vaardigheden vanuit een didactisch plan tot uiting gebracht met diverse soorten media als afbeeldingen, audio, animaties, instructievideo's, interactieve video's, scenario's en Virtual Reality. Uiteindelijk zijn de leerdoelen en de doelgroep enorm belangrijk. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van door A&D Totaal ontwikkelde media voor het onderwijs.

Interactieve scenario's

Dit is een voorbeeld van scenario gebaseerd leren. In dit geval is gebruik gemaakt van 'normale' videobeelden. Door deze interactief te maken en door het bieden van keuzes kan er een heel scenario samengesteld worden. Op basis van de keuzes verandert het scenario. In dit geval een gesprek tussen een student en een SLB'er. Tip: bekijk op volledig scherm.

360-graden interactieve scenario's

Dit is wederom een voorbeeld van scenario gebaseerd leren echter is hierbij ook de techniek van 360-graden video's gebruikt. Wederom kan de cursist zelf keuzes maken en verandert daarmee de uitkomst. Dit kan bekeken worden met een VR-bril, mobiel apparaat of PC. We kunnen hier nog een stap verder mee gaan door het gebruik van andere software, toevoeging van diepte (3D) en toevoeging van animaties

Instructievideo's

In e-learning vind men vooral veel video's. Hier ziet men een voorbeeld van een demonstratievideo uit onze BHV-module. In een instructievideo moet de cursist voldoende tijd hebben om informatie te verwerken. De plaatsing van tekst, het ontbreken van achtergrondmuziek, het pauzeren van de video en het verleggen van de focus zijn bewuste onderwijskundige keuzes in een video.

Simpele uitleganimaties

Soms kan men ook gebruikmaken van animaties om informatie over te brengen. Onze eigen animatie over onze projectaanpak van het maken van e-learning is daar een voorbeeld van. Animaties zijn een eenvoudige manier om snel en duidelijk een boodschap over te brengen.

Virtuele Rondleiding

Een Virtuele Rondleiding is uitermate geschikt voor het onderwijs. Dit is een voorbeeld waarbij het doel is om de cursist (in dit geval BHV'ers en algemene medewerkers) bekend te maken in het gebouw met de veiligheidsmiddelen die aanwezig zijn. Alle witte symbolen zijn voor alle medewerkers belangrijk en de rode symbolen voor een BHV'er. in de rondleiding kunnen ook detailfoto's en video's verwerkt worden.

Interactieve video's

Afhankelijk van het doel kan het ook interessant zijn om interactie toe te voegen aan de video. In het voorbeeld hiernaast is dat simpel door de toevoeging van tekstuele uitleg. Het kan echter ook complexer door het gebruik van 360-graden video en speciale software waardoor het een interactief scenario wordt. Klik in de video op deze tekstballonnetjes voor de extra uitleg: